IMG_4351.jpg

Z prvej ruky

Príspevky k téme budúcnosti AI v Rádiu Slovensko, rádiu Expres a na platforme Denníka N. 

Publikované: 10.05.2023

Relácia Z prvej ruky na Rádiu Slovensko:

Výhody, ale aj riziká spojené s využitím umelej inteligencie | Hostia: Matúš Mesarčík (Právnicka fakulta Univerzity Komenského) a Ivan Sekaj (Fakulta elektrotechniky a informaticky STU). | Výhody, ale aj riziká spojené s využitím umelej inteligencie. Vytvárajú konšpirácie, pomáhajú nám v zdravotníctve, školstve či iných odvetviach. Moderné technológie so sebou neprinášajú iba výhody. Umelá inteligacia sa stále rozvíja a už dnes je zneužívaná vo viacerých smeroch. Už teraz sa otvorene hovorí o regulácii aj na úrovni Európskej únie. Aký bude vývoj v tejto oblasti v najbližších rokoch? Kde sú technológie naozaj prínosné a kde nám naopak škodia? | Moderuje: Karolína Lacová.

https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1175/2047589

Podcast Dopodrobna (rádio Expres):

O tom, ako umelá inteligencia ovplyvňuje výučbu, nám porozpráva Peter Krajčovič z FMK UCM v Trnave, ktorí medzi študentmi a učiteľmi na túto tému realizovali aj prieskum.

Odborník na umelú inteligenciu Ivan Sekaj z Fakulty elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave zas povie, ktoré povolania sa stávajú ohrozenými, prečo vďaka tomuto pokroku hlúpneme a ako umelá inteligencia zasahuje do nášho súkromia. Ján Trangel z portálu živé.sk zas vysvetlí, čo je zdrojom informácií pre túto sieť.

https://www.expres.sk/301091/dopodrobna-umela-inteligencia/

Komentár na webe Denníka N:

https://dennikn.sk/3313180/rizika-umelej-inteligencie-s-ktorymi-by-ludstvo-malo-nieco-robit/